• INFORMÁCIE PRE STRAVNÍKOV
          • INFORMÁCIE PRE STRAVNÍKOV

          • Na základe Príkazného listu č.5/2022 riaditeľky SOŠT Hlohovec sa s platnosťou od 01.09.2022 mení výška stravného nasledovne:

            triedy P, S, T, KVA - 1,60 €/obed

            ostatné triedy - 1,71 €/obed

        • STRÁNKOVÉ HODINY POČAS LETNÝCH PRÁZDNIN
          • STRÁNKOVÉ HODINY POČAS LETNÝCH PRÁZDNIN

          • Pondelok        9.00 h - 12.00 h

            Streda            9.00 h - 12.00 h

            po telefonickom dohovore  033/7320946

                                                       033/7320810

             

            Uprednostňujeme mailovú komunikáciu: gymhc@zupa-tt.sk

             

             

             

        • Naše miestne centrum DofE má "ZLATO"
          • Naše miestne centrum DofE má "ZLATO"

          • Dňa 27.06.2022 si dve naše študentky Hanka Zaťková (v súčasnosti študentka STU) a Dominika Vopátová (5.B) prevzali na špeciálnej ceremónii naše historicky prvé zlaté ocenenie, ktoré sa udeľuje iba tým najvytrvalejším a najhúževnatejším absolventom prestížnej zlatej úrovne Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu. Slávnostného oceňovania v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave sa zúčastnili aj veľvyslanec Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska, pán Nigel Baker, riaditeľ Národnej kancelárie DofE Miloš Ondrášik a množstvo osobností spoločenského a kultúrneho života ako napríklad skupina HEX, spisovateľka Veronika Homolová Tóthová, standupistka Lujza Schrameková, cestovateľ Peter Hliničan z Travelistan a mnohí ďalší. Všetci prítomní, aj s generálnym tajomníkom DofE, John May-om, ktorý sa oceňovaným prihovoril online, vyzdvihli náročnosť výziev a prekážok, ktoré účastníci museli prekonať, aby po takmer dvoch rokoch pravidelnej týždennej práce dokázali splniť svoje ciele. Veď ako spomenul: "Z vyše 1 milióna účastníkov programu, ktorí sa každoročne do programu zapájajú v 140 krajinách na celom svete, iba menej ako tri percentá dokončia zlatú úroveň". 

            Hanka, Dominika, ešte raz gratulujeme a ďakujeme za Vašu dlhoročnú prácu pre naše miestne centrum DofE.

        • Matematické prechádzky
          • Matematické prechádzky

          • Dňa 23.júna 2022 sa žiaci triedy tercia vybrali na matematickú prechádzku do centra Trnavy. Prostredníctvom mobilnej aplikácie MathCityMap objavovali matematiku prepojenú so skutočnými objektmi priamo v teréne, čím si overili význam matematiky v praxi. Potom sa vybrali na návštevu Západoslovenského múzea a spoznávali históriu Trnavského kraja, flóru a faunu Malých Karpát.

            Mgr. Michaela Zvolenská

        • Lukáš Latinák
          • Lukáš Latinák

          • Dňa 21. júna mali študenti nášho gymnázia možnosť oboznámiť sa s niekoľkými dielami zo slovenskej i svetovej literatúry netradičným spôsobom, a to prostredníctvom známeho herca Lukáša Latináka. Ten im pútavým spôsobom priblížil diela ako Starec a more, Žltá ľalia či Naríkání Rastislava od Jána Hollého.

          • Výsledky 2. kola prijímacích pohovorov

          • Dňa 24.6.2022 (piatok) od 14.00 h si môžete prísť osobne prevziať rozhodnutie o prijatí/neprijatí.

            V prípade ďalších otázok nás môžete kontaktovať cez edupage alebo telef. na t.č.033/7320946.

        • Preukaz žiaka ISIC/EURO<26
          • Preukaz žiaka ISIC/EURO<26

          • Milí študenti!

            Aby ste mohli aj v ďalšom školskom roku využívať svoj Preukaz žiaka ISIC/EURO<26 na všetky zľavy a výhody doma a v zahraničí, je potrebné predĺžiť jeho platnosť.

            Zakúpte si známku ISIC v hodnote 10€ na www.objednaj-preukaz.sk. Pokiaľ tak spravíte ešte tento týždeň, môžete si zvoliť možnosť doručenia na školu a ušetriť na poštovnom.

            V prípade, že si známku objednáte neskôr, počas nasledujúcich týždňov (od 27.6.), známka vám bude doručená domov s kuriérskym poplatkom 3€.

            Objednajte si známku teraz a už budúci týždeň si ju môžete vyzdvihnúť na škole.

        • Župný race 2022
          • Župný race 2022

          • Dňa 13.6.2022 sa naši študenti Marek Vavro, Maximilián Macháček a Juraj Zelenay zúčastnili Župného racu v Smoleniciach za účasti študentov z ďalších 12 stredných škôl, aby si zmerali sily v pretekoch na štýl Spartan (vytrvalostný beh kombinovaný s parkúrovými prekážkami s rôznou obtiažnosťou) a zistili, ako na tom kondične v skutočnosti sú.

            Výborne zorganizované preteky ponúkli zaujímavé zápolenia v kategórii dievčat a chlapcov.

            Naši študenti sa umiestnili v strede štartového poľa a dokázali, že sa nevzdajú aj napriek veľkej obtiažnosti určitých prekážok a fyzickému vysileniu.

        • Škola v prírode
          • Škola v prírode

          • V dňoch 6.6. – 10.6.2022 sa triedy príma a tercia zúčastnili týždenného pobytu Školy v prírode v nádhernom prostredí malebnej dedinky Ždiar. Žiaci v programe Malí pútnici po krajine  objavovali prírodné a kultúrne krásy Belianskych Tatier.

            S p. Horským navštívili Chodník v korunách stromov v Bachledovej doline, odkiaľ sa im otvoril krásny výhľad na okolitú krajinu. V Tatranskej Javorine si okrem opekačky užili aj kúpanie v horskom potoku, prezreli si kostolík sv. Anny či Poľovnícky zámoček kniežaťa Hohenlohe.

            Mladý sprievodca Jerguš oboznámil žiakov v Monkovej doline s pravidlami geocachingu, Jakub im doprial výhľad na Ždiar z kopca Buľa a lesný pedagóg ich zasvätil do tajov prírody  aktivitami v nočnom lese. 

            Okrem turistických vychádzok do prírody žiaci absolvovali aj prednášky o ľudovej kultúre goralov s vedúcim súboru Goral – s p. Pitoňákom, besedu o medveďovi hnedom a zaujímavé rozprávanie o práci horských záchranárov s p. Kubinským.

            Svoje putovanie ukončili žiaci v piatok rozlúčkou so Ždiarom. Domov sa vracali plní dojmov a spomienok na nezabudnuteľný týždeň.

          • Slávnostné vyhodnotenie výsledkov

          • Dňa 10. 6. 2022 sa v Spojenej škole v Hlohovci uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie výsledkov predmetových olympiád.  Z Gymnázia Ivana Kupca boli ocenení títo študenti:

            Jakub Opeta za 3. miesto v okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku v kategórii 1A

            Jakub Skýpala za 2. miesto v okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku v kategórii 1B

            Lenka Miklovičová za 3. miesto v okresnom kole Matematickej olympiády v kategórii Z6

                                              za 2. miesto v okresnom kole Pytagoriády kategórie P6 a P7

            Daniel Minarovský za 2. miesto v okresnom kole Matematickej olympiády v kategórii Z7

            Nikolett Patalášová za 2. miesto v okresnom kole Matematickej olympiády v kategórii Z9

            Samuel Sučanský za 2. miesto v okresnom kole Matematickej olympiády v kategórii Z9

            Vanessa Cebová  za 3. miesto v okresnom kole Matematickej olympiády v kategórii Z9

            Michal Preťo za 3. miesto v okresnom kole Matematickej olympiády v kategórii Z9

            Kristína Rexová za 1. miesto v okresnom kole Geografickej olympiády v kategórii F

            M. R. Levčík za 2. miesto v okresnom kole Geografickej olympiády v kategórii F

            Oliver Páral za 3. miesto v okresnom kole Geografickej olympiády v kategórii F

            Hana Tumová za 3. miesto v okresnom kole Pytagoriády v kategórii P6

            Nina Šintálová za 1. miesto v okresnom kole Olympiády z nemeckého jazyka v kategórii 2A

            Katarína Lopuchová za 2. miesto v okresnom kole Olympiády z nemeckého jazyka v kategórii 2A

            Doris Dvoranová za 1. miesto v okresnom kole Olympiády z nemeckého jazyka v kategórii 2BA

            Timotej Krajčovič za 1. miesto v okresnom kole Olympiády z anglického jazyka v kategórii 2A

            Dominik Špalek za 1. miesto v okresnom kole Olympiády z anglického jazyka v kategórii 2B

        • ERASMUS+ LITVA
          • ERASMUS+ LITVA

          • Erasmus+ mobilita našej školy v Litve 

            V dňoch 06.06.2022 – 10.06.2022 sa desať našich študentov a dvaja sprevádzajúci učitelia zúčastnili mobility, ktorej ústrednou témou bola história a tradície, ale vrátili sa aj k téme predchádzajúcej mobility, k téme biodiverzity. Počas tohto intenzívneho týždňa študenti objavovali prírodné a kultúrne krásy litovského  okresu Ignalina, Aukštaitija národného parku a mesta Moletai. Zároveň sa spoločne s litovskými študentami oboznamovali s prepojeniami medzi históriou, tradíciami, ľudovou kultúrou, architektúrou, vedou a environmentálnymi stratégiami v Litve.

            Navštívili virtuálne edukačné centrum v Moletai, moderné litovské múzeum etnokozmológie, historický vodný mlyn v Ginučiai, múzeum včelárstva, vystúpili na kopec Ladakalnis, na ktorom sa nachádza dubová alej, venovaná všetkým litovským prezidentom, stretli sa s primátorom Ignaliny, preskúmali  zopár z 2000 prekrásnych jazier tohto okresu, pripravili a zrealizovali hodiny rovesníckeho vzdelávania o ceste ku slobode a nezávislosti litovskej a slovenskej republiky a naučili sa niekoľko litovských ľudových tancov a piesní.

            Posledný deň strávili v meste Vilnius, kde si na pôde parlamentu pripomenuli 30. výročie litovskej ústavy, obete boja za nezávislosť z roku 1991 a porovnávali litovský a slovenský parlamentný systém. Počas prehliadky hlavného mesta spoznávali najmä jeho starú časť (s unikátnou "nezávislou republikou umelcov" Užupis), hrad Gediminas a mnohé ďalšie zákutia tejto turisticky vyhľadávanej destinácie.

            Litovskí partneri boli starostlivými a srdečnými hostiteľmi, ktorí pre nás pripravili pestrý a veľmi obohacujúci program, takže sa nám ťažko s nimi lúčilo.  Veríme však, že budeme v našej spolupráci pokračovať ešte intenzívnejšie aj v budúcnosti.

        • Majstrovstvá Slovenska vo florbale
          • Majstrovstvá Slovenska vo florbale

          • V dňoch 6.6-7.6. sa naši študenti zúčastnili v Trenčíne finálového turnaja vo Florbale ZŠ o titul majstra Slovenska. V silnej konkurencii výsostne hokejových a florbalových škôl sme obsadili pekné 6.miesto. Celý turnaj bol zorganizovaný na skvelej úrovni a naši študenti výborne reprezentovali našu školu v spoločnosti najlepších hokejovo-florbalových škôl z celého Slovenska.

             

            Florbal-SUPERFINÁLE-ZŠ(Trenčín)

            1.DEŇ=6.6.2022-SKUPINA

            1)TN-Kraj(Trenčín)-TT-Kraj(Hlohovec)-6:1(Marek Meliš)

            2)KE-Kraj(Michalovce)-TT-Kraj(Hlohovec)-4:2(Samo Sučanský,Marek Meliš)

            3)BB-Kraj(Bans.Bystr.)-TT-Kraj(Hlohovec)-4:1(Tomáš Obulaný)

             

            2.DEŇ=7.6.2022-PLAYOFF

            1) 1/4finále:ZA-Kraj(Dolný Kubín)-TT(HC)-7:4(Marek Meliš 2x,Jerguš Miklošík 2x)

            2)5-8miesto:NR-Kraj(Levice)-TT Kraj(HC)-1:2(Matúš Skalický,Jerguš Miklošík)

            3)5-6miesto:PO-Kraj(Poprad)-TT-Kraj(HC)-4:1(Jerguš Miklošík)

             

            OBSADILI SME KONEČNÉ 6.MIESTO NA MS ŽIAKOV ZŠ VO FLORBALE.

             

            Zostava: Filip Feldsam, Tomáš Obulaný,

                           Šimon Fajtl, Jerguš Miklošík,

                            Matúš Skalický,Samuel Sučanský,

                            Šimon Hrotík, Michal Preťo,

                            Maximilian Levčík,Oliver Králič,

                            Marek Meliš.

            Učitelia: Mgr.Roman Janiš, Mgr.Pavol Polakovič, Mgr.Dušan Kováč.

        • Odovzdávanie maturitných vysvedčení
          • Odovzdávanie maturitných vysvedčení

          • V piatok 3. júna 2022 ožil priestor kina v Hlohovci  prítomnosťou študentov celého Gymnázia Ivana Kupca. Všetci sa prišli rozlúčiť s maturantmi, ktorí úspešne ukončili 4-ročné, 5-ročné a 8-ročné štúdium.

            V slávnostnom príhovore p. riaditeľka školy RNDr. Karin Minarovská zhodnotila výsledky maturitných skúšok, ktoré absolvovali všetci študenti končiacich ročníkov. Vyzdvihla najlepšie výsledky mnohých maturantov, upozornila na ich mimoškolské aktivity, na úspešnú účasť  na krajských a celoslovenských súťažiach a zapojenie sa do projektov školy. Popriala absolventom veľa úspechov v ich ďalšom štúdiu a odmenila úspešných absolventov vecnými cenami.

            Celé slávnostné podujatie sprevádzal slovom študent  4.B triedy Adam Kováč. Do programu sa zapojili mladší študenti: Linda Donovalová prednesom poézie , Ivana Baranovičová tanečným vystúpením. Tomáš Varga a Nicol Horváthová spestrili vystúpenie hudobným číslom.

            Na záver študenti spoločne zaspievali študentskú hymnu.

    • Kontakty

      • Gymnázium Ivana Kupca
      • sekretariát: 033/7320946, riaditeľka školy: 033/7320947, 0948 895 563, ekonomické oddelenie: 033/ 7320 810
      • Komenského 13 920 01 Hlohovec Slovakia
      • 000160164
      • 2021279282
      • Odhlasovanie z obedov je možné len elektronicky cez internet. vedúca jedálne: p. Kamendyová tel. č. 033/73 20 620
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje