• CHEMICKÝ NÁBOJ
          • CHEMICKÝ NÁBOJ

          • Dňa 11.11. 2022 sme sa zúčastnili prvého ročníka súťaže s názvom Chemický náboj, ktorá sa konala v Univerzitnom pastoračnom centre. Cieľom súťaže bolo vyriešiť čo najviac úloh, najmä príkladov z rôznych odvetví chémie v časovom intervale 90 minút. Našu školu reprezentovali tri tímy, dva v kategórii Junior a jeden v kategórii Senior. V náročnej konkurencii 80 tímov z celého Slovenska obstáli naši študenti výborne, o čom svedčia aj ich výsledky.

            Tím Junior A v zložení Katarína Minarovská, Sofia Löfflerová, Adam Ágh a Anton Karaba (všetci z triedy Sexta) obsadili 9.miesto, tím Junior B zostavený zo žiakov tried 1.A a 2.A – Samuel Koči, Laura Kačalová, Veronika Tomková a Lukáš Vozárik skončili na 29.mieste. Našim Seniorom sa podarilo obsadiť pekné 18.miesto. V tomto tíme súťažili Stanislav Lukáč, Doris Dvoranová (obaja z triedy Oktáva), Filip Moskal (4.B) a Kristína Farkašová (3.A).

             

            Všetkým súťažiacim blahoželáme!

        • Krátkodobý eTwinning projekt "Renaissance people around us"
          • Krátkodobý eTwinning projekt "Renaissance people around us"

          •  

            V dňoch 7.11.-10.11.2022 sa trieda 1.B zúčastnila projektového vyučovania v online eTwinning spolupráci s poľskými partnermi. Počas troch intenzívnych dní pracovali v štyroch medzinárodných tímoch, vytvárali zdieľané dokumenty, komiksové príbehy a prezentácie o významných predstaviteľoch renesancie zo 16., 17. storočia a taktiež o osobnostiach našej doby, ktoré by sme mohli nazvať renesančnými ľuďmi i dnes.

            Výsledkom študentskej spolupráce je množstvo edukatívnych materiálov a dve online konferencie, jedna zoznamovacia, ktorá prebehla na začiatku spolupráce a druhá vyhodnocovacia, ktorá prebehla na štvrtý deň realizácie projektu. Pridanou hodnotou je nadobudnutie nových jazykových, akademických, interpersonálnych a intrapersonálnych zručností u všetkých zúčastnených. 

            Následne, počas Global Education Week, dňa 15.11.2022 a 16.11.2022, zrealizovali štyri študentky 1.B spolu s dvomi študentkami 2.B aj rovesnícke vzdelávania na tému "Staroveké Grécko a renesancia", počas ktorých učili hravou formou svojich mladších spolužiakov z tried prima, sekunda, tercia a kvarta základné charakteristiky týchto dvoch fenoménov. Zároveň samozrejme otestovali vzdelávacie materiály vytvorené počas eTwinning projektu.

            Nasledujúca prezentácia sumarizuje priebeh a výsledky projektu:

            https://www.canva.com/design/DAFR8lxRXtQ/S3wqWdxN2ztp5c6Dxs3ATg/view?utm_content=DAFR8lxRXtQ&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=viewer

          • OBROVSKÝ ÚSPECH PRE NAŠU ŠKOLU

          • Nadácia DIONÝZA ILKOVIČA vznikla v roku 2019. Jej úlohou je organizovať a ďalej rozvíjať projekt výročnej Ceny Dionýza Ilkoviča a budovať komunitu učiteľov a študentov, ktorí pomôžu formovať zmeny v školskom systéme a ovplyvňovať verejnú politiku.

            Naša úžasná kolegyňa Mgr. Ľubomíra Krajčová bola porotou Nadácie Dionýza Ilkoviča vybraná spomedzi 43 výnimočných učiteľov do finálovej trojky.


            Srdečne blahoželáme!

        • V MASKÁCH DO ŠKOLY!
          • V MASKÁCH DO ŠKOLY!

          • Dňa 27. októbra 2022 sa na našej škole uskutočnil Deň v maskách. Naši študenti si tak spríjemnili vyučovanie, mnohí prišli vo veselých ale i strašidelných maskách.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a už teraz sa tešíme na ďalší ročník. 

             

            Viac foto vo fotogalérii.

            Za Študentský parlament

            Dominika Čuláková

          • SIMULOVANÉ VOĽBY GIK

          • Spoločenské dianie sa dotýka aj študentov našej školy. Dňa 26.10.2022 sa uskutočnili simulované voľby. Voliť mohli prísť všetci študenti od 16 rokov a vybrať si kandidátov na primátora a poslancov mesta Hlohovec. Zároveň si mohli zvoliť predsedu i poslancov Trnavského samosprávneho kraja.

            Mgr. Andrea Miková

        • ANGLICKÉ DIVADLO
          • ANGLICKÉ DIVADLO

          • Dňa  3.11.2022 sa triedy 1.B, 2.B a 3.B zúčastnili v Bratislave divadelného predstavenia v anglickom jazyku

            „A Christmas Carol“ napísaného na motívy poviedky Charlesa Dickensa a neskôr mohli obdivovať aj kreativitu Leonarda da Vinciho na výstave venovanej jeho vynálezom.

          • Fyzikálny náboj

          • V piatok 4. novembra 2022 sa konala medzinárodná súťaž v rýchlostnom počítaní fyzikálnych úloh pre päťčlenné tímy stredoškolákov - Fyzikálny náboj. Do súťaže boli zapojené tímy z Maďarska, Česka, Španielska, Poľska a Slovenska. Súboj tímov Slovenska prebiehal v Bratislave. Celá súťaž trvala 120 minút, počas ktorých sa tímy snažili vyriešiť čo najviac pripravených úloh. Riešenie úloh si vyžadujú istú dávku kreativity a dôvtipu.

            V našej škole sme vytvorili dva tímy študentov zo sexty, 2.A, 3. A, 4. A a oktávy. V rámci Slovenska sa Juniori umiestnili na 33. mieste z 50 tímov a Seniori na 26. mieste z 54 tímov.

            Blahoželáme všetkým súťažiacim.

            Mgr. Ľubica Vančová

          • Zenit v programovaní

          • Dňa 18. októbra 2022 sa uskutočnilo školské kolo súťaže Zenit v programovaní, ktorého sa zúčastnilo 6 študentov v kategóriách A a B. Študenti programovali v programovacom jazyku Python.

            Do krajského kola postúpili Adam Kováč z V. B - kategória A a Adam Tóth zo sexty - kategória B

            Blahoželáme a prajeme veľa úspechov 24. novembra 2022 v krajskom kole, ktoré bude prebiehať v Trnave.

            Mgr. Ľubica Vančová

        • PROJEKT KROKUS
          • PROJEKT KROKUS

          • Aj tento školský rok sa rozhodli študenti našej školy zapojiť do Projektu Krokus. Žiaci 1.B triedy vysadili v areáli školy krokusy, ktoré na jar vykvitnú dožlta. Práve žltá farba nám bude pripomínať tragické osudy židovských detí, ktoré zahynuli počas druhej svetovej vojny.

             

            Spracovala: Mgr. B. Toholová

        • STRETNUTIE V ŠTRASBURGU
          • STRETNUTIE V ŠTRASBURGU

          • Na návštevu Európskeho parlamentu sme z pandemických dôvodov čakali vyše dvoch rokov, ale nakoniec sme ho predsa len navštívili. Tejto zaujímavej exkurzie sa 16.10. - 19.10.2022 zúčastnilo množstvo študentov nášho gymnázia. Bola to ich odmena za úspešnú reprezentáciu našej školy.

            Po odchode v nočných hodinách a štrnásťhodinovej ceste autobusom sa nám naskytol pohľad na modernú metropolu, ktorou bezpochyby Štrasburg je.  Hneď v deň nášho príchodu sme absolvovali prehliadku historického centra mesta, v ktorom sme mohli vidieť kombináciu nemeckej a francúzskej architektúry a kultúry. V samotnom srdci mesta sme mali príležitosť prezrieť si katedrálu Notre Dame de Strasbourg.

            Na druhý deň sme na malej loďke oboplávali centrum mesta a oboznámili sme sa s jeho históriou. Už počas plavby sme zahliadli aj hlavný cieľ našej cesty - budovu Európskeho parlamentu, ktorú sme navštívili v popoludňajších hodinách. V parlamente sme si v parlamentáriu prezreli krátky dokumentárny film venovaný histórii Únie a potom sme zasadli na balkón rokovacej sály, kde sme si vypočuli príspevky našich i zahraničných europolitikov k smutným udalostiam, ku ktorým došlo na Slovensku na Zámockej ulici v Bratislave. Nasledovala prednáška a beseda s pánom poslancom Wiezikom, ktorý si získal sympatie celej našej skupiny  a ktorému spoločne ďakujeme za pozvanie na sponzorovanú návštevu Európskeho parlamentu.

            Jakub Voltmann, 4.B

        • Novinky zo školskej knižnice
          • Novinky zo školskej knižnice

          • ŠKOLSKÁ KNIŽNICA

            Vás pozýva na čítanie novej i staršej literatúry .

            Miesto: trieda 1.B

            Informácia o najnovších prírastkoch + tipy na čítanie: na webovej stránke školy v časti Projekt čitateľskej gramotnosti

            Literatúra: v jazyku slovenskom i v anglickom

            Požičať si môžete u p. prof. Kurekovej počas 20-minútovej alebo obedovej prestávky

            Tešíme sa na každého správneho knihožrúta.      

             

                                                                                                                 

        • Bronzové a strieborné oceňovanie DofE
          • Bronzové a strieborné oceňovanie DofE

          • Úspešný začiatok školského roka v projekte Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu

             

            Na začiatku nového školského roka 2022/2023 náš DofE tím potešilo niekoľko úspechov:

            Dňa 30. Septembra 2022, sme sa zúčastnili na slávnostnej ceremónii, pripravenej Národnou kanceláriou DofE v Zrkadlovej sále na Trojičnom námestí v Trnave a určenej pre študentov, ktorí ukončili bronzovú alebo striebornú úroveň v programe Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu. Za našu školu si prevzalo medzinárodne uznávaný certifikát pre bronzovú úroveň trinásť žiakov Lucia Obulaná, Martina Mendelová, Kristína Farkašová, Lea Kobidová, Katarína Lopúchová, Andrea Vargová a Nikola Ľubová z III.A, Barbora Morháčová a Karolína Marečková zo sexty, Vanessa Cebová, Nina Tóthová, Zuzana Kováčová a Hana Vyskočová z II.B a pre náročnejšiu, striebornú úroveň traja žiaciKatarína Minarovská zo sexty, Jakub Voltmann zo IV.B a Adam Kováč z V.B.

            Všetkým oceneným gratulujeme k prestížnemu oceneniu, ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu našej školy a zároveň prajeme veľa energie v pokračovaní mnohých z nich vo vyšších úrovniach DofE.

            Noví a pokračujúci strieborní a zlatí účastníci na prelome septembra a októbra 2022 nelenili a zrealizovali nábory do programu DofE v triedach kvarta, kvinta, 1.A a 1.B a zaujali desiatky nových záujemcov o prácu v tomto komplexnom rozvojovom programe pre mladých ľudí od 14 do 24 rokov. Do záverečného termínu 15.10.2022 sa do bronzovej úrovne prihlásilo 28 nových účastníkov, na striebornej úrovni bude pracovať 13 študentov a na zlatej úrovni spoločne s pokračujúcimi účastníkmi bude plniť svoje ciele 7 študentov našej školy.

            V novom školskom roku prajeme všetkým účastníkom veľa šťastia pri formulovaní a plnení ich nových inšpiratívnych cieľov „na ceste DofE“ vedúcej ku lepšiemu sebapoznávaniu a získavaniu zručností dôležitých pre úspešné štúdium a neskôr aj pre ich uplatnenie na trhu práce.

        • Erasmus+ DÁNSKO
          • Erasmus+ DÁNSKO

          • Študenti GIK v Dánsku

            V dňoch 26.9.-30.9. 2022 sa študenti Gymnázia Ivana Kupca v sprievode 2 pedagógov zúčastnili mobility Erasmus+ do Dánska.

            Počas 5 dní si vyskúšali svoje sociálne, komunikačné ale aj geografické zručnosti.

            V rámci prvého dňa sme absolvovali pomerne náročnú cestu do cieľového prímorského mestečka Marielyst, v ktorom sme boli ubytovaní. Už samotná cesta bola veľkým zážitkom.

            Nykobing -cieľové mesto, v ktorom sme navštevovali rôzne školy a zúčastňovali sa na vzdelávacom procese, bolo vzdialené od Marielystu približne 14km. Stali sme sa na 5 dní súčasťou modernej školy, ktorá nás oslovila nielen svojim materiálnym vybavením ale aj príjemnou atmosférou.

            Od prvého momentu nás Dánsko privítalo daždivým počasím, ktoré nás počas pobytu sprevádzalo, no napriek tomu sa táto krajina zaradila medzi naše obľúbené miesta....

            Mali sme možnosť zúčastniť sa vyučovania aj na podobnom type školy ako je naše gymnázium. Svojimi vzdelávacími metódami nám toto gymnázium bolo naozaj blízke a cítili sme sa tu veľmi príjemne.

            Našu cestu sme zakončili prehliadkou historickej Kodane, ktorá sa s nami rozlúčila dúhou na letisku.

            Na Slovensko sme sa vrátili v plnej zostave, vdační za možnosť získať takúto úžasnú skúsenosť!

             

            Mgr. Andrea Krupová

             

        • "PYŽMIANGY"
          • "PYŽMIANGY"

          • Dňa 23. septembra 2022 sa na našej škole uskutočnil pilotný ročník akcie s názvom ,,Pyžmiangy‘‘, ktorú inicioval Študentský parlament. Žiaci prišli do školy v pyžamách či županoch (viď fotogaléria), a tak si spríjemnili piatkové vyučovanie. Triedy Prima, Sekunda, Kvinta, Septima, 2.B a 3.B mali dokonca 100% účasť, všetci študenti týchto tried prišli oblečení v pyžame. Ďakujeme všetkým zapojeným za účasť a už teraz sa tešíme na ďalší ročník tejto zábavnej akcie.

             

            Za Študentský parlament

            Katarína Minarovská

             

             

          • Svetový deň duševného zdravia

          • Dopraj si kúsok starostlivosti o svoju dušu, zaslúžiš si to. Vďaka čomu vieš mať dnešný deň krajším? Čím môže každý z nás prispieť, aby bol svet lepším a pokojným miestom?

        • SMÚTOČNÉ OZNÁMENIE
          • SMÚTOČNÉ OZNÁMENIE

          •  hlbokým zármutkom v srdci oznamujeme, že nás dňa 27.septembra 2022 navždy opustila naša bývalá kolegyňa Mgr. Slavomíra Valachová.

            Bola nielen úžasným človekom, ale najmä zanieteným pedagógom, ktorý láske k umeniu vychovával celé generácie našich žiakov.

                 Posledná rozlúčka so Slavomírou Valachovou bude 5. októbra 2022 o 15:00 na cintoríne v Hlohovci.

            Navždy zostane v našich spomienkach. Česť jej pamiatke.

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Riaditeľka školy v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a rozhodnutia ministra školstva s účinnosťou od 1.septembra 2022 bod 3 udeľuje dňa 30.9.2022 riaditeľské voľno pre všetkých žiakov školy z prevádzkových dôvodov.

        • Návšteva Hlohovského zámku
          • Návšteva Hlohovského zámku

          • Dňa 21.9.2022 študenti 1.B triedy navštívili Hlohovský zámok,  kde sa prostredníctvom lektorov oboznámili s jeho históriou.

            Návšteva zámku sa konala v rámci podujatia „ DEKD 2022“

            Spracovala Mgr. B.Toholová

        • ZBER PAPIERA
          • ZBER PAPIERA

          • Od 19.9.2022 škola organizuje zber papiera. Kontajner bude umiestnený pri veľkej telocvični.

             

            Harmonogram zberu papiera od 19.9-23.92022

             

            Pondelok             19.9.2022       dovezie  ráno kontajner   14,30-17,00 h

            Utorok                  20.9.2022           7,00-8,30 h                  14,30-17,00 h

            Streda                  21.9.2022           7,00-8,30 h                  14,30-17,00 h

            Štvrtok                 22.9.2022           7,00-8,30 h                  14,30-17,00 h

            Piatok                  23.9.2022           7,00-8,30 h                   14,30-17,00 h

             

             

        • Prvé ocenenia pre náš eTwinning projekt „HTTPS - Handy Tools Teaching Peer Support“
          • Prvé ocenenia pre náš eTwinning projekt „HTTPS - Handy Tools Teaching Peer Support“

          • V priebehu mesiacov jún, júl a august 2022 získal projekt „HTTPS“, na ktorom pracovali naši bilingválni študenti v priebehu dvoch školských rokov 2020/2021 a 2021/2022 spolu s litovskými, poľskými a tureckými partnermi, ocenenia „National Quality Label“ najskôr v Poľsku a následne aj  na Slovensku a  v Litve.

            Ďakujeme a gratulujeme všetkým študentom 1.B, 2.B, 3.B, 4.B a 5.B (v zmysle školského roka 2021/2022), ktorí sa priebežne zapájali do aktivít projektu a pomáhali vytvárať inšpiratívne edukatívne materiály, slovníky, kvízy, dotazníky, prezentácie, pracovné listy, plagáty, padlety, umelecké diela, videá, či MP3 nahrávky, zrealizovali veľmi kvalitné webináre a rovesnícke prednášky a súčasne sa navzájom učili spolupracovať v multikultúrnych tímoch pri riešení rozmanitých spoločenskovedných a prírodovedných úloh.

            Stručné zhrnutie našich spoločných aktivít, ktoré sme zakončili Erasmus+ mobilitami litovskej školy na Slovensku v apríli 2022 a slovenskej školy v Litve v júni 2022 je zosumarizované v záložke Projekty na našej webstránke:

            https://gymhc.edupage.org/a/e-twinning?eqa=dGV4dD10ZXh0L3RleHQ3NyZzdWJwYWdlPTI%3D

             

    • Kontakty

      • Gymnázium Ivana Kupca
      • sekretariát: 033/7320946, riaditeľka školy: 033/7320947, 0948 895 563, ekonomické oddelenie: 033/ 7320 810
      • Komenského 13 920 01 Hlohovec Slovakia
      • 000160164
      • 2021279282
      • Odhlasovanie z obedov je možné len elektronicky cez internet. vedúca jedálne: p. Kamendyová tel. č. 033/73 20 620
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje