• ŠKOLSKÉ KOLO PYTAGORIÁDY

          • Dňa 9. 12. 2021 sa konalo školské kolo Pytagoriády.


            V triede príma – kategória P6 bolo 10 úspešných riešiteľov. Na 1. - 3. mieste sa umiestnili:

            1. Tumová Hana   (22 bodov)

            2. Miklovičová Lenka (21 bodov)

            3. Cebová Bianka (20 bodov)

            4. Chochlíková Monika (17 bodov)

            5. Hanáková Helenka (17 bodov)

            6. Peružeková Mária (17 bodov)

            7. Peružek Jakub (16 bodov)

            8. Černá Petra (16 bodov)

            9. Chynoradská Lenka (14 bodov)

            10. Sisáková Nina (14 bodov)


             V triede sekunda – kategória P7 bolo 5 úspešných riešiteľov. Na 1. - 3. mieste sa umiestnili:

            1. Minarovský Daniel (22 bodov)

            2. Miklovičová Lenka - príma (19 bodov)

            3. Levčík Maximilián Róbert (19 bodov)

            4. Hranáková Paulína (17 bodov)

            5. Chromeková Klára (16 bodov)


            V triede tercia – kategória P8 boli 2 úspešní riešitelia.

            1. Černý Lukáš  (15 bodov)

            2. Adámik Filip (13 bodov)


            ​​​​​​​Všetkým súťažiacim blahoželáme!









          • Informácie k nástupu do školy

          • Važení rodičia, milí študenti!

            Dňa 10.1.2022 sa obnovuje prezenčná výučba na školách.

            Pre bezpečný nástup do školy a dlhodobé zabezpečenie prezenčného vyučovania odporúčame vykonať dobrovoľné samotestovanie Ag samotestami v domácom prostredí (odporúčame v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy). Zákonný zástupca o vykonaní samotestu informuje školu prostredníctvom edupage.

            Pri vstupe do školy:

            Žiak a zamestnanec musí mať prekryté horné dýchacie cesty podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR. 

            Rodič, plnoletý žiak predkladá pri nástupe do školy na začiatku školského roka a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti", sa žiak považuje za príznakového a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať.

            Ďakujeme za pochopenie.

             

            Vedenie školy                                                                                        vyhlasenie_o_bezpriznakovosti(1).docx

        • Gesto pre mesto
          • Gesto pre mesto

          • Milí rodičia a študenti!

            Naša škola sa zapojila do projektu Gesto pre mesto. Prihovárame sa Vám touto cestou a prosíme o spoluprácu - o podporu nášho projektu Gesto pre mesto, v ktorom sme postúpili do hlasovania. Môžeme získať peniaze na vertikálne záhony v našom interiéri školy. Prosíme- ak budete súhlasiť s touto myšlienkou- o Váš hlas. Keďže projekty podávajú väčšie organizácie, potrebujeme veľa hlasov a to je možné aj  zdieľaním tohto linku, kde sa dá....

            Zahlasujete kliknutím na link priložený dole (je potrebné vyplniť údaje v tabuľke, hlasovať môžu len dospelí)

            Hlasovanie verejnosti prebieha do 2. januára 2022.

            https://www.gestopremesto.sk/hlasovanie/trnavsky-kraj/11107

        • Skrátené vyučovanie
          • Skrátené vyučovanie

          • Z prevádzkových dôvodov sa v pondelok 6.12.2021 a utorok 7.12.2021 nebudú vydávať obedy. Vyučovacie hodiny budú skrátené na 30 minút.

        • „Je to náš svet, poďme konať spoločne!“
          • „Je to náš svet, poďme konať spoločne!“

          • Global Education Week je každoročná celosvetová iniciatíva na zvyšovanie povedomia, ktorá sa koná v treťom novembrovom týždni (15. - 21. novembra). Je to výzva na nájdenie nových spôsobov vzdelávania a socializácie. Aj tento rok, napriek nepriaznivej pandemickej situácii sa nám podarilo vzdelávať globálne a sprostredkovať našim študentom besedy, workshopy a prednášky s odborníkmi z mnohých oblastí. Navštívil nás vedec Pavol Čekan, fyzik Juraj Tekel, profesor v oblasti kybernetiky a robotiky František Duchoň, tvorcovia filmu „Posledný Hebrej v Hlohovci“, riaditeľ vlastivedného múzea v Hlohovci Jozef Urminský, z ministerstva vnútra vedúci odboru prevencie kriminality Jozef Halcin, zástupcovia rôznych organizácií – UNICEF, EUROPE DIRECT Senica, Adel, Finančnej akadémie... Prednášky sa uskutočnili online alebo prezenčne, pozreli sme si online „Svet médií“, inscenáciu „November 1989“ či film o Iráne.

            Úžasné boli vystúpenia našich študentov, ktorí si pripravili rovesnícke vzdelávanie – M. Kováč a ľudské práva, Adam Kováč a spol. – Umenie sa nás dotklo, S. Bilková a N. Vargová – Príbehy 20. storočia – Tí, ktorí prežili, študentky z 3.A, ktoré si pripravili prednášky na rôzne enviromentálne témy a zabezpečovali priebeh celého Týždňa globálneho vzdelávania.

            Prežili sme týždeň v škole, počas ktorého sme sa veľa naučili, zabavili a  zvýšili si povedomie o dôležitosti spolupráce pri ochrane nášho sveta!

                                                                                                                                               

                                                                                                                                                  Mgr. Ľubica Nevydalová

          • Kvakinova škatuľka - 2. ročník

          •  V našej „Kvakinovej škatuľke“ ide o akt preukázania lásky človeka k človeku – akémukoľvek, možno aj k takému, ktorým z nejakých príčin pohŕdame. Tiež o snahu urobiť radosť tým, ktorí jej príliš veľa nezažívajú, ktorí prišli z nejakých príčin o vlastnú strechu nad hlavou. Ľuďmi, ktorým chceme urobiť radosť a krajšie Vianoce sú obyvatelia mužského azylového domu – útulku pre bezdomovcov OZ POKOJ a DOBRO. Touto iniciatívou Vás chceme, milá mládež, povzbudiť k nazeraniu na človeka nie cez jeho chyby (ruku na srdce – kto ich nerobíme), nie cestou posudzovania, ale cez optiku prijatia, lásky k blížnemu a vkladania nádeje, že každým maličkým gestom urobeným pre tých „najmenších“ máme šancu urobiť svet o čosi radostnejším. OZ POKOJ a DOBRO spravuje aj útulok Sv. Anny pre týrané ženy, ktoré žijú náročný život a preto by sme chceli kúsok lásky sprostredkovať aj im. Pozývame Vás všetkých zúčastniť sa tejto zbierky – stačí priniesť 1 maličkosť, ktorú Ste schopní kúpiť z vlastného vreckového, prípadne vytvoriť vlastnými rukami (nakresliť, upiecť, vyrobiť...). Vaše dary potriedime, zabalíme do škatuliek a odovzdáme včas do útulkov. Minulý rok, bolo práve vďaka Vám, na týchto miestach o čosi radostnejšie na Štedrý deň, verím, že tento rok, to bude prinajmenšom také skvelé! Kto nepozná, čo sa skrýva za názvom, v sekcii škol.psychologičky si to vie dohľadať.

          • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • V dňoch 19. a 26. 11. 2021 sa konali školské kolá Olympiády v anglickom jazyku. Zúčastnilo sa ich 54 žiakov, ktorí súťažili v piatich kategóriách. Odborná porota preverila ich jazykové zručnosti v oblasti gramatiky, slovnej zásoby, čítania a počúvania s porozumením i schopnosti komunikovať v angličtine. Víťazi jednotlivých kategórií budú naše gymnázium reprezentovať na okresnom a krajskom kole súťaže. Ide o týchto študentov:

            Kategória 1A - Jakub Opeta (sekunda)

            Kategória 1B - Jakub Skýpala (kvarta)

            Kategória 2A - Timotej Krajčovič (kvinta)

            Kategória 2B - Dominik Špalek (oktáva)

            Kategória 2C2 - Klára Lišková (5.B)

            Všetkým víťazom srdečne blahoželáme a držíme im palce v ďalších kolách olympiády.

        • AKTUALIZOVANÝ MANUÁL ŠKOLSKÝ SEMAFOR
          • AKTUALIZOVANÝ MANUÁL ŠKOLSKÝ SEMAFOR

          • Vážení rodičia, milí študenti!

            Od 26.11.2021 platí aktualizovaná verzia Školského semaforu z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu na základe uznesenia vlády SR, vydania vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva a zverejnenia nového rozhodnutia ministra školstva. Dovoľujeme si Vás požiadať o dôkladné preštudovanie manuálu. 

             

            Úplné znenie manuálu

        • BESEDA S VEDCOM PAVLOM ČEKANOM
          • BESEDA S VEDCOM PAVLOM ČEKANOM

          • V rámci Týždňa globálneho vzdelávania našu školu dňa 16.11.2021 navštívil významný slovenský vedec Pavol Čekan, PhD., B.Sc. Beseda upútala pozornosť všetkých študentov, pretože reagoval na otázky nielen z oblasti vedy a výskumu, ale hlavne z osobného života. Vyjadril sa taktiež k pandemickej situácii na Slovensku a vo svete. Bolo nám cťou stretnúť sa s týmto úspešným vedcom a rovnako aj s úžasným človekom, ktorý nám dal mnoho vzácnych rád do života a poskytol množstvo myšlienok na zamyslenie.

          • VYDÁVANIE SAMOTESTOV

          • V pondelok 8. novembra 2021 bude znova prebiehať distribúcia samotestov v počte 10 ks na jedného žiaka. Vydávanie AG samotestov sa uskutoční od 14.00 h - 16.00 h. 

        • ĎAKUJEME, ŽE NÁM POMÁHATE.
          • ĎAKUJEME, ŽE NÁM POMÁHATE.

          • Posledné tri roky naša škola úspešne napreduje v zavádzaní prvkov robotiky do vyučovania informatiky. Okrem vzdelávania sa samotných vyučujúcich je potrebné neustále dopĺňať materiálne vybavenie informatických učební. Naši učitelia sa preto každý rok zapájajú do rôznych grantových výziev, vďaka ktorým môžu nakupovať pomôcky. Sme radi, že túto snahu si všímajú aj rodičia školy. Jedným z nich je pán Andrej Müller, ktorý daroval škole špeciálnu robotickú ruku Dobot Magician. Táto úžasná pomôcka si určite nájde uplatnenie na hodinách informatiky, seminárov z informatiky alebo robotických krúžkov.

            Posúďte sami.

            https://www.instagram.com/p/CVfnLE-NJm3/?utm_medium=copy_link

             

        • Významné európske ocenenie pre náš eTwinning projekt: eSTEM Challenge
          • Významné európske ocenenie pre náš eTwinning projekt: eSTEM Challenge

          • Dňa 28.10.2021 bol našej škole udelený európsky certifikát kvality ako ocenenie za vynikajúcu prácu pri realizácii projektu "e-STEMChallenge" v rámci programu partnerstvo škôl eTwinning. Znamená to, že naša práca, práca našich žiakov i celej našej školy bola ocenená na najvyššej európskej úrovni.

            Projekt „eSTEMChallenge“, na ktorom sme pracovali v priebehu školského roka 2020/2021 spolu s portugalskými a tureckými partnermi, získal okrem toho 1.7.2021 Národný certifikát kvality na Slovensku a  24.8.2021 bol ocenený Národným certifikátom kvality v Turecku.

            Zároveň sme sa s ním zúčastnili dňa 6.7.2021 národnej konferencie „Science on Stage Slovakia“, na ktorej zastupoval túto celoeurópsku iniciatívu na podporu STEAM vzdelávania, David Featonby z U.K.

            Sme veľmi radi, že aj tento náš v poradí už druhý interdisciplinárny eTwinning projekt získal tieto prestížne ocenenia, ktoré sú udeľované výnimočným medzinárodným eTwinning projektom  za vysokú úroveň splnenia kritérií týkajúcich sa pedagogickej inovácie, integrácie do časovo-tematických plánov, spolupráce partnerských škôl, využívania moderných technológií, dokumentácie činností a prínosu pre zúčastnené školy.

            Blahoželáme všetkým zúčastneným učiteľom a študentom bilingválnych tried 2.B. 3.B, 4.B, 5.B, študentom triedy 3.A a študentom našej partnerskej školy v Turecku, ktorí svojou kreatívnou a intenzívnou celoročnou prácou na aktivitách projektu prispeli k získaniu týchto ocenení.

            Veľké poďakovanie patrí najmä študentom, ktorí tvorili náš školský tím eSTEM a taktiež boli členmi medzinárodných tímov v priestore Twinspace:

            z 2.B – Beata Bojnanská, Lenka Majzlová, Nina Baranovičová, Vanessa Dekanová

            z 3.B – Martina Černá, Ernest Fázik, Vanessa Hallová, Nina Mochňacká, Filip Moskal

            z 4.B – Dominika Glosová, Hedviga Hlavnová, Kristína Golkovská, Nikola Vargová, Simona Bilková

            z 5.B – Dominika Vopátová, Klára Lišková a Simona Vančová.

    • Kontakty

      • Gymnázium Ivana Kupca
      • sekretariát: 033/7320946, riaditeľka školy: 033/7320947, 0948 895 563, ekonomické oddelenie: 033/ 7320 810
      • Komenského 13 920 01 Hlohovec Slovakia
      • 000160164
      • 2021279282
      • Odhlasovanie z obedov je možné len elektronicky cez internet. vedúca jedálne: p. Kamendyová tel. č. 033/73 20 620
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje