• Študujte na našej škole!

          • Každý rok na našej škole  organizujeme pre žiakov ZŠ hlohovského okresu Deň otvorených dverí. V dôsledku pandémie ochorenia COVID-19 nie je možné otvoriť bránu školy a privítať našich možno budúcich žiakov a ich rodičov na pôde našej školy. 
            Preto sme sa snažili nájsť náhradný spôsob, ktorým Vám vieme priblížiť život na škole, podať Vám základné informácie o možnostiach štúdia prostredníctvom videa.
            Informácie o podmienkach prijatia na našu školu, aby ste sa od septembra stali našimi žiakmi, nájdete v sekcii Prijímacie konanie.

            Pri obnovení prezenčnej formy vyučovania Vás srdečne u nás privítame a ochotne odpovieme na Vaše otázky.

            RNDr. Karin Minarovská - riaditeľka školy
             

        • Pokračovanie dištančného vzdelávania
          • Pokračovanie dištančného vzdelávania

          • Vážení rodičia, milí študenti!

            Dovoľte mi v tomto náročnom období v mene všetkých zamestnancov Gymnázia Ivana Kupca Vám popriať do nového roka najmä veľa pevného zdravia, šťastia  a spokojnosti, aby bol lepší ako ten predchádzajúci.

            Na základe epidemiologickej situácie v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 pokračuje od 11.1.2021 výučba dištančným spôsobom podľa aktuálneho rozvrhu. O všetkých nových skutočnostiach (plánované testovanie, nástup do školy) Vás budeme informovať na webstránke školy, prípadne cez edupage. 

            Zároveň Vám dávam do pozornosti rozhodnutie ministra školstva, vedy, výskumu a športu:

            Rozhodnutie ministra z 5.1.2021 s účinnosťou od 11.1.2021

            Rozhodnutie ministra zo 4.1.2021 (Monitor 9, EČ MS, prijímacie pohovory)

             

            RNDr. Karin Minarovská, riaditeľka školy

        • Hodnotenie žiakov
          • Hodnotenie žiakov

          • Riaditeľstvo Gymnázia Ivana Kupca oznamuje svojim žiakom a ich rodičom (zákonným zástupcom), že podľa Usmernenia k hodnoteniu a klasifikácii prospechu a správania žiakov stredných škôl za prvý polrok školského roka 2020/2021 sa nebudú klasifikovať predmety:

            Etická výchova, Náboženská výchova, Výtvarná výchova, Hudobná výchova, Telesná výchova a Regionálna výchova.

            https://ucimenadialku.sk/usmernenia/hodnotenie/Usmernenie%201.%20polrok_1%20S%C5%A0.pdf

             

        • Matematický náboj
          • Matematický náboj

          • 120 minút riešenia zaujímavých úloh – aj takto si vyplnili čas študenti našej školy v piatok, 11.12.2020. V tíme junior súťažili  traja študenti zo sexty spolu so dvoma študentami zo septimy:  Juraj Brunčák, Ondrej Hanzlík, Stanislav Lukáč, Jakub Martin Hulala, Dominik Špalek. Získali veľmi pekné 33. miesto. Celkovo súťažilo 132 tímov z rôznych škôl v rámci Slovenska.

            V tíme senior súťažili študenti z 3.A – Tomáš Masaryk, Pavol Poláček, Richard Žibek, zo septimy Jakub Antala, z 2.A Dominik Poláček. Obsadili 57. miesto v rámci Slovenska.

            Blahoželáme!

        • Matematická olympiáda – kategória A
          • Matematická olympiáda – kategória A

          • Dňa 8.12. 2020 sa konalo online školské kolo matematickej olympiády v najvyššej kategórií. Náročné úlohy skúsili riešiť títo študenti: z 3.A Tomáš Masaryk, Pavol Poláček, Richard Žibek, zo 4.A David Šintál, zo septimy Jakub Antala a Dominik Špalek.

            Do krajského kola postupujú Jakub Antala a Dominik Špalek.

            Blahoželáme!

        • Online – školské kolo Pytagoriády – kategória P8
          • Online – školské kolo Pytagoriády – kategória P8

          • 10. 12. 2020 sa konalo školské kolo Pytagoriády, v triede tercia najviac bodov získali a 1. miesto obsadili dvaja študenti Michal PreťoSamuel Sučanský s rovnakým počtom bodov (12+4) 16.  

            Preto „až“  na 3.mieste sa umiestnil Filip Feldsam so ziskom (10+5) 15 bodov.

            Blahoželáme!

        •  Online – školské kolo Pytagoriády – kategória P7
          • Online – školské kolo Pytagoriády – kategória P7

          • 10. 12. 2020 sa konalo školské kolo Pytagoriády, v triede sekunda  najviac bodov získal a 1. miesto obsadil Filip Adámik (13+6) 19 bodov.  

            Na 2.mieste sa umiestnil Marek Michal Brunčák so ziskom (11+8) 19 bodov.

            3.miesto patrí Šimonovi Rosypalovi, ktorý získal (10+7) 17 bodov.

            K úspešným riešiteľom patria aj Tomáš Hercek so ziskom (13+3) 16 bodov, Marek Meliš (10+4) 14 bodov a Ivana Kupková (10+4) 14 bodov.

            Blahoželáme!

        • Online – školské kolo Pytagoriády – kategória P6
          • Online – školské kolo Pytagoriády – kategória P6

          • 10. 12. 2020 sa konalo školské kolo Pytagoriády, v triede príma najviac bodov získal Daniel Minarovský (15+11) 26 bodov a obsadil 1. miesto.

            Na 2.mieste sa umiestnil Šimon Görög so ziskom (13+10) 23 bodov.

            3.miesto patrí Oliverovi Milanovi Králičovi, ktorý získal (12+6) 18 bodov.

            K úspešným riešiteľom patria aj Peter Chovan so ziskom (10+7) 17 bodov, Oliver Páral (13+3) 16 bodov a Klára Chromeková (12+3) 15 bodov.

            Blahoželáme!

          • INFORMÁCIA PRE RODIČOV A ŽIAKOV

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 písm. c) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhodol

            o termínoch školských prázdnin.   

            Rozhodnutie_ministra.pdf

          • Zbierka TESCO

          • Každoročne  sa uskutočňuje v spolupráci  Charity s obchodnou sieťou Tesco vo všetkých jej prevádzkach na Slovensku t.j. aj v Tesco  Hlohovec zbierka trvanlivých  potravín pre ľudí v núdzi. Tento ročník sa uskutočnil v dňoch 19.-21. novembra 2020.

            Študenti nášho gymnázia sa do tejto akcie aktívne zapájajú každý rok. Tento rok sa ako dobrovoľníci zúčastnili žiaci 3.A triedy Maximilián Kováč a Nicole Horváthová. Svojím zodpovedným a obetavým prístupom dôstojne reprezentovali našu školu a ukázali, že v čase  konzumu a strácania morálnych hodnôt sa nájdu ľudia s veľkým srdcom a sú  dôkazom, že ľudská spolupatričnosť, obeta a tolerancia sú veľmi dôležité pre zachovanie ľudského spoločenstva.

             

            Ďakujeme!

        • Aj tento rok sme si pripomenuli odkaz 17.novembra 1989
          • Aj tento rok sme si pripomenuli odkaz 17.novembra 1989

          • Naši poľskí partneri z nového projektu eTwinning oslavujú v novembri Deň nezávislosti, počas ktorého si pripomínajú, že 11.11.1918 bola vyhlásená samostatná poľská republika a zároveň sa zamýšľajú nad tým, čo pre nich nezávislosť a sloboda znamenajú a hľadajú paralely medzi históriou a súčasnosťou.

            Keďže 17. novembra si na Slovensku pripomíname udalosti Nežnej revolúcie, bolo prirodzené, že sme sa nechali inšpirovať a pokúsili sme sa obohatiť diskusiu o týchto dôležitých myšlienkach. Pokračovali sme v skúmaní pojmov politická, ekonomická a osobná sloboda, sloboda spoločenstva alebo štátu, sloboda jednotlivca a v skúmaní javov, ktoré slobodu ovplyvňujú a definujú.

            Naši bilingválni študenti v období, keď každoročne organizujeme Týždeň globálneho vzdelávania v zmysle oslavy Medzinárodného dňa študentstva, študovali základy slobody, nezávislosti a demokracie v niekoľkých krokoch:

            Žiaci 3. a 4. ročníka študovali americký vládny systém, jeho „Checks and Balances“, tohtoročné americké prezidentské voľby, ich „Electoral College“, úlohu slobodných médií a analyzovali štatistické výsledky volieb. Súčasne hlbšie skúmali  koncepty demokracie.

            Žiaci 1. a 2. ročníka uvažovali o mnohých aspektoch a formách slobody, čo ju ovplyvňuje a aký má vzťah k politickej, sociálnej a rodinnej situácii.

            A na záver, študenti všetkých bilingválnych ročníkov študovali historické pozadie slovenskej zamatovej revolúcie, jej dôvody a dôsledky.

            Počas obdobia 16.11. – 25.11.2020 študenti pripravovali rôzne myšlienkové mapy, prezentácie, krátke študijné materiály a písali tvorivé kompozície na tému „Cítim sa ne/slobodný, pretože...“ a na zadania „Napíšte list 12-ročnému dieťaťu o význame Nežnej revolúcie pre jeho/jej život“ a „Napíšte Váš osobný odkaz disidentovi alebo študentskému aktivistovi z roku 1989“. Ich práce boli použité nielen v rámci rovesníckeho vzdelávania v ich vlastných triedach, ale aj naprieč ročníkmi a boli zhrnuté v padlete „Legacy of 17th November 1989“

            https://padlet.com/ivanafazikova/eb1y0g8q6iv3vgb

          • Celoslovenská informatická súťaž iBobor

          • V dňoch od 10. 11. 2020 do 16. 11. 2020 sa študenti našej školy zapojili do informatickej súťaže iBobor vo všetkých kategóriách. Naši najlepší študenti:

            Adam Ágh (kvarta) získal plný počet bodov, 100 percentil v kategórii Kadeti

            Adam Dano (sekunda), 95 percentil v kategórii Benjamíni

            Nikola Černá (kvinta), 97 percentil v kategórii Juniori

            Dominik Špalek (septima), 96 percentil v kategórii Seniori

            Srdečne blahoželáme.

          • "Kvakinova škatuľka"

          • Milí študenti, cez Edupage ste včera dostali výzvu na účasť v zbierke "Kvakinova škatuľka" - s cieľom prejaviť spolupatričnosť, dobročinnosť a urobiť radosť na Vianoce ľuďom v útulkoch nášho mesta. Srdečne Vás povzbudzujeme k zúčastneniu sa na nej, hoc len maličkosťou, darovanou zo srdca. Čas na robenie dobročinných skutkov nikdy nie je márny, potešuje hneď niekoľkokrát. Tešíme sa na spoluprácu a budeme vďačné, ak sa nám nejakí dobrovoľníci z Vás nahlásia na pomoc s obaľovaním a plnením škatuliek. Predpokladaný termín "škatuľkovania"  je 14.-15.12.2020. Bližšie info cez Edupage správu.

            Za org. tím : Andrejka Krupová & Zuzka Žažová

          • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 27.11.2020 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Študenti nášho gymnázia súťažili v šiestich kategóriách a na prvých miestach sa umiestnili nasledujúci žiaci:

            Kategória 1A - Lucia Hajdáková (príma)

            Kategória 1B - Barbora Morháčová (kvarta)

            Kategória 2A - Nikol Zomborská (kvinta)

            Kategória 2B - Viktória Novosádová (oktáva)

            Kategória 2C1 - Jakub Voltmann (2.B)

            Kategória 2C2 - Simona Práznovská (oktáva)

            Víťazom srdečne blahoželáme a držíme palce pri ďalšej reprezentácii našej školy!

    • Kontakty

      • Gymnázium Ivana Kupca
      • sekretariát: 033/7320946, riaditeľka školy: 033/7320947, 0948 895 563, ekonomické oddelenie: 033/ 7320 810
      • Komenského 13 920 01 Hlohovec Slovakia
      • 000160164
      • 2021279282
      • Odhlasovanie z obedov je možné len elektronicky cez internet. vedúca jedálne: p. Kamendyová tel. č. 033/73 20 620
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje