• EXPERT geniality show

          • je celoslovenská vedomostná súťaž pre žiakov 5. – 9. ročníka ZŠ a žiakov stredných škôl. Oraganizuje ju Talentída, n.o. V tomto šk. roku sa súťaž konala 28.11.2019 a našu školu v nej reprezentovalo 55 študentov z rôznych tried. 13.2.2020 odovzdala riaditeľka školy RNDr. Karin Minarovská všetkým súťažiacim diplomy a najúspešnejším aj vecné ceny. V Galérii slávy, ktorú nájdete na https://sutazexpert.sk/ , budú jeden rok zobrazení Michal Minarovský zo septimy za 1. miesto v téme Od Dunaja k Tatrám a Dominik Špalek zo sexty za 1. miesto v téme Mozgolamy. Tu je zoznam našich najlepších: web školy

        • Školy menia žiakov - Žiaci menia školy
          • Školy menia žiakov - Žiaci menia školy

          • Naša škola sa zapojila do projektu Participatívny rozpočet, ktorý je pod záštitou TTSK a Ministerstva vnútra SR. Participatívny rozpočet je nástroj otvorenejšej komunikácie medzi študentami, učiteľmi a vedením školy. Študentom ponúka príležitosť meniť školu k lepšiemu. Študenti navrhujú projekty na zlepšenie školskej klímy,  podieľajú sa na diskusiách o rozdelení rozpočtu, či aktívne vstupujú do fázy hodnotenia rozhodovania. Cieľom projektu je spolupracovať so spolužiakmi naprieč triedami a ročníkmi, rozvíjať komunikačné, prezentačné a finančné zručnosti, či učiť sa zodpovedne rozhodnúť sa a vybrať najlepšie riešenie. Našou úlohou je vymyslieť, čo by náš čas strávený v škole zlepšilo, obhájiť náš návrh a nakoniec ho s pomocou vedenia školy zrealizovať. Koordinátorom projektu je pani profesorka Andrea Krupová. Dôležitú úlohu v rozbehnutí a realizácii  projektu má taktiež Žiacka školská rada, ktorej členmi sú zvolení študenti našej školy. Rozpočet je max 1000€. Krabica na vaše nápady bude na 1.medziposchodí od 25.02. 2020.

            Sára Poláčiková, člen ŽŠR


        • Biologická olympiáda
          • Biologická olympiáda

          • Dňa 10.2. 2020 sa študentky gymnázia zúčastnili okresného kola Biologickej olympiády kat.C.

            Všetky sa stali úspešnými riešiteľkami. Linda Donovalová z tercie sa umiestnila na 4.mieste, Nikol Zomborská z kvarty na 6.mieste a Johana Miklošíková z kvarty na 7.mieste. Všetkým študentkám srdečne blahoželáme :-) !

            Mgr. Andrea Krupová

        • Okresné kolo dejepisnej olympiády
          • Okresné kolo dejepisnej olympiády

          •  

            Dňa 14.2.2020  sa v CVČ Dúha konalo okresné kolo dejepisnej olympiády.

            Našu školu reprezentovali:

            Marek Michal Brunčák (príma) – 6. miesto

            Šimon Rosypal (príma) -  3. miesto ÚR

            Ema Goncalves (tercia) – 2. miesto ÚR

            Katarína Minarovská (tercia  – 1. miesto ÚR

            Katka a Ema postupujú do krajského kola. Blahoželáme!

            Žiakov pripravovala Mgr. B. Toholová

        • Model Európskeho Parlamentu (MEP)
          • Model Európskeho Parlamentu (MEP)

          • Model Európskeho Parlamentu (MEP) je celoeurópsky projekt, ktorého sa zúčastňujú všetky krajiny Európskej Únie. Na Slovensku sa uskutočňuje pod záštitou Iuventy, v spolupráci s Informačnou kanceláriou Európskeho Parlamentu.

            MEP je modelová konferencia pre stredoškolákov, počas ktorej sa viac ako 150 študentov z celého Slovenska stretáva v rôznych výboroch - ako napríklad výbor pre životné prostredie, ľudské práva alebo zamestnanosť a sociálne veci - kde diskutujú o možných riešeniach spoločensko-politických otázok.

            Podujatie MEP  má veľkú edukačnú hodnotu a prispieva k mládežníckej participácii a celkovému záujmu o Európsku Úniu medzi mladými ľuďmi na Slovensku.

            Zasadnutia Slovenského národného kola Modelu Európskeho Parlamentu sa za GIK Hlohovec zúčastnila 

            Mia Remenárová zo sexty.  

            Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy. 

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • Dňa 6.2 2020 sa v Centre voľného času Dúha konalo okresné kolo geografickej olympiády.

            Našu školu reprezentovali  Filip Adámik (príma) a Adam Ágh (tercia ).

            Žiaci sa umiestnili nasledovne:

            Filip Adámik  -  4. miesto ( kat. F)  - Úspešný riešiteľ

            Adam Ágh -      1. miesto  ( kat. E )  a postup do krajského kola.

            Žiakom blahoželáme !

             

            Žiakov pripravovali Mgr. B Toholová a RNDr. F. Klotton

        • Vážení rodičia a priatelia školy,
          • Vážení rodičia a priatelia školy,

          • pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to. Návod nájdete v sekcii 2% z dane.

            Vyhlasenie-o-poukazani-podielu-zaplatenej-dane-z-prijmov-fyzickej-osoby.pdf


        •   Edukácia v biológii - KORONAVÍRUS
          • Edukácia v biológii - KORONAVÍRUS

          •  ... rúško či respirátor?, sme v ohrození?, aké sú príznaky?, hrozí pandémia?, čo patrí k zásadam prevencie?....tieto a iné otázky k aktuálnemu dianiu sme preberali na hodinách biológie. V rámci  aktivizujúcich metód, ktorými zvyšujeme efektívnosť globálneho rozvojového vzdelávania a metód na rozvoj kritického myslenia si žiaci spracovali tému v rámci domácej prípravy a spoločne sme vytvorili edukačný panel.

            Mgr. S. Šulimanová

        • Simulované Študentské voľby do NR SR  2020
          • Simulované Študentské voľby do NR SR 2020

          • 4. februára 2020 sa na našej škole uskutočnia simulované Študentské voľby do NR SR  2020. Žiacka školská rada pozýva všetkých študentov, ktorí v deň simulovaných volieb splnia podmienku veku -  15 rokov. 

            Miesto: Gymnázium Ivana Kupca Hlohovec

            Čas:8:00 hod. – 12:00 hod.

            Volebná miestnosť: odborná učebňa Modernizácie vzdelávania

            Predsedníčka školskej volebnej komisie: Dominika Vopátová, 3.B

            Garant: Mgr. Mária  Juristová

            Priebeh volieb sa bude riadiť harmonogramom.

            Skolska_volebna_komisia.docx​​​​​​​

          • Best In English

          • Best In English (Angličtinár roka) je medzinárodná súťaž organizovaná lektormi Karlovej Univerzity v Prahe a Masarykovej Univerzity v Brne. Študenti v nej súťažia prostredníctvom internetu na úrovni C1. Na našej škole sa do nej zapojilo 19 súťažiacich, spomedzi ktorých sa najviac darilo Mii Remenárovej zo sexty, ktorá získala 108 bodov zo 117. Spomedzi 624 zapojených škôl z rôznych krajín sveta, sa Gymnázium Ivana Kupca umiestnilo na 119. mieste, vrámci Slovenska na 18. mieste a na 2. mieste v Trnavskom kraji.

        • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku
          • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • V stredu 15.1.2020 sa v priestoroch Centra voľného času Dúha v Hlohovci konalo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. Naše gymnázium reprezentovali tri študentky a všetky získali vo svojich kategóriách krásne umiestnenia.

            Dajana Linhartová (kvarta) sa v kategórii 1B sa umiestnila na 1. mieste;

            Mia Remenárová (sexta) obsadila v kategórii 2A 2. miesto;

            Paulína Jančárová (septima) zvíťazila v kategórii 2B.

            Všetkým dievčatám srdečne blahoželáme a Dajane s Paulínkou držíme palce na krajskom kole súťaže.

        • Medzinárodné stretnutie partnerov „Exchanges for all“ v Dánsku
          • Medzinárodné stretnutie partnerov „Exchanges for all“ v Dánsku

          • V dňoch 06.01.2020 – 10.01.2020 sa naša škola zúčastnila medzinárodného stretnutia koordinátorov projektov Erasmus+, ktoré iniciovala a financovala škola Sophieschol v meste Nykobing, Falster v Dánsku.

            Partneri tejto dánskej školy z Lotyšska, Litvy, Estónska, Fínska, Švédska, Dánska, Poľska a po prvýkrát aj zo Slovenska sa počas týchto dní mali možnosť oboznámiť s dánskym školským systémom formou prednášok, návštev základnej školy a gymnázia v Nykobingu a spoločných rozhovorov s učiteľmi rôznych základných a stredných škôl v tomto okrese. Účastníci stretnutia však najmä viedli odborné diskusie o príprave rôznych spoločných projektov v školskom roku 2020/2021 (prípadne 2020/2022/2023) a pripravovali konkrétne žiadosti o granty v spolu 8 projektoch Erasmus+ a Nordplus Junior, čo znamená, že všetky náklady na spoločné budúce aktivity by boli hradené z fondov Európskej komisie.

            Školy v Škandinávii sú veľmi aktívne v rozvíjaní podobných partnerstiev, pretože sú presvedčené, že  podporujú výmenu osvedčených postupov a testovanie nových inovatívnych prístupov, ktoré riešia ich podobné problémy. A tak poskytujú všetkým zúčastneným možnosť zvyšovať kvalitu výučby a rozvíjať zručnosti pre život.

            Návšteva mesta Nykobing, ktoré má približne toľko obyvateľov ako Hlohovec,  v tejto baltickej krajine, ktorá svojou veľkosťou pripomína Slovensko vyvoláva mnohé ďalšie porovnania. Ak prehliadneme materiálne zabezpečenie škôl, je to najmä obrovská škála príležitostí, ktoré sú ponúkané ich žiakom a študentom, čo môže vzbudzovať náš záujem.

            Na našej škole veríme, že možnosti spolupráce, ktoré vyplynuli z tohto medzinárodného stretnutia,  prinesú našim študentom a učiteľom veľa pozitívnej inšpirácie a prispejú k zvyšovaniu povedomia o dôležitosti kooperácie na európskej úrovni.

            Autor: Mgr. Ivana Fáziková

        • Pytagoriáda - školské kolo
          • Pytagoriáda - školské kolo

          • PaedDr. Brunčáková a Mgr. Jirkalová usporiadali dňa 11.12.2019 školské kolo Pytagoriády. Celkovo riešilo 51 žiakov.

            Z triedy príma sú úspešnými riešiteľmi: Šimon Rosypal1. miesto, Tomáš Hercek, Martin Sekera, Daren Vlnka a Filip Adámik.

            Z triedy sekunda sú úspešnými riešiteľmi: Samuel Sučanský1. miesto, Sofia Kolevová, Michal Preťo.

            Z triedy tercia sú úspešnými riešiteľmi: Adam Ágh  – 1. miesto, Ladislav Fajtl, Anton Karaba, Jakub Kollár, Katarína Minarovská, Matej Moravčík.

            Srdečne gratulujeme!

    • Kontakty

      • Gymnázium Ivana Kupca
      • sekretariát: 033/7320946, riaditeľka školy: 033/7320947, 0948 895 563, ekonomické oddelenie: 033/ 7320 810
      • Komenského 13 920 01 Hlohovec Slovakia
      • 000160164
      • 2021279282
      • Odhlasovanie z obedov je možné len elektronicky cez internet. vedúca jedálne: p. Kamendyová tel. č. 033/73 20 620
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje