• CESTY ZA POZNANÍM MINULOSTI
          • CESTY ZA POZNANÍM MINULOSTI

          • ,,Múzeum SNP v Banskej Bystrici  každoročne vyhlasuje literárnu súťaž Cesty za poznaním minulosti. Na tejto súťaži sa zúčastnila aj Nikol Zomborská, ktorá sa v 3. kategórii s básňou Prebodnuté srdce umiestnila na peknom 3. mieste. (Vyhodnotenie súťaže prebehlo na konci minulého školského roka.)

            Nikol k úspechu srdečne blahoželáme!!!

            Zároveň dúfame, že sa naša oktávanka stane inšpiráciou pre ostatných študentov. Víťaznú báseň si môžete prečítať v školskom časopise Mozaika."

             

            Mgr. Adriana Kúdelová

        • JURÍK OČAMI MLADÝCH
          • JURÍK OČAMI MLADÝCH

          • Dňa 29.9.2023 sa študentka triedy septima, Linda Donovalová, zúčastnila slávnostného odovzdávania cien 1. ročníka celoslovenskej autorskej súťaže s názvom JURÍK očami mladých v Nových Zámkoch. Súťažiaci tvorili originálnu poviedku na ľubovoľnú tému. Cieľom súťaže bolo povzbudiť mladých ľudí v tvorbe literárnych diel podľa vzoru majstrovského pera významného spisovateľa, novinára, politológa a novozámockého rodáka Ľuboša Juríka.

            Naša študentka bola ocenená krásnym 3. miestom. Srdečne blahoželáme!

        • KRÁSNE OCENENIE ZA DLHOROČNÚ PRÁCU A ĽUDSKÝ PRÍSTUP
          • KRÁSNE OCENENIE ZA DLHOROČNÚ PRÁCU A ĽUDSKÝ PRÍSTUP

          • V Divadle Jána Palárika v Trnave sa v pondelok 25. septembra 2023 uskutočnilo slávnostné odovzdávanie výročnej Ceny Trnavského samosprávneho kraja. Najvyššie župné ocenenie za mimoriadny prínos k rozvoju kraja v siedmich oblastiach si prevzalo 33 jednotlivcov a kolektívov. Medzi ocenenými bol aj náš kolega Ľubomír Čief, ktorý si ocenenie za dlhoročnú prácu a ľudský prístup prevzal z rúk predsedu Trnavského samosprávneho kraja. 

             

            Nášmu kolegovi srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších pracovných a osobných úspechov.

        • SLÁVNOSTNÉ ODOVZDÁVANIE ŠPORTOVÉHO IHRISKA
          • SLÁVNOSTNÉ ODOVZDÁVANIE ŠPORTOVÉHO IHRISKA

          • D️ňa 13.septembra 2023 symbolickým výstrelom a odštartovaním exhibičného behu žiakov županom TTSK Jozefom Viskupičom bolo odovzdané nové multifunkčné ihrisko do užívania študentom Gymnázia Ivana Kupca v Hlohovci.

            Slávnostného otvorenia sa okrem trnavského župana zúčastnil aj vicežupan TTSK, Patrik Voltmann, primátor Hlohovca, Ivan Baranovič, zástupcovia z oblasti školstva, realizátori projektu a ďalší hostia. 

            Súčasťou multifunkčného areálu sú dve ihriská, väčšie pre futbal, hádzanú, tenis a florbal. Na menšom ihrisku je možné hrať basketbal a volejbal. Okrem toho bola zrekonštruovaná atletická dráha a sektor skoku do diaľky. Taktiež bola vytvorená work-outová zostava, v rámci ktorej bolo osadených osem kusov fitness zariadení. Okolitý priestor bol revitalizovaný, celý areál nanovo osvetlený a pribudla v ňom aj prenosná trojradová oceľová tribúna pre 52 divákov. 

            Športový areál je po skončení vyučovania sprístupnený verejnosti. PREVÁDZKOVÝ ČAS

            Foto: TTSK

          • ZBER PAPIERA

          • Ak máte odložený nepotrebný papier (okrem KARTÓNU a LEPENKY), jednou z možností ako ho znovu využiť je, že ho vaši školáci môžu odvzdať v škole .

            Zber papiera budeme organizovať od 9. októbra 2023 – 13. októbra 2023 .

            Papier bude možné priniesť každý deň v čase 14.45-17.30 h. Kontajner bude pristavený pri veľkej telocviči.

             

             

            Informácia k ZBERU PAPIERA | Obec Závod

        • Výzva na pripomienkovanie platných cestovných poriadkov
          • Výzva na pripomienkovanie platných cestovných poriadkov

          •  

            Vážení rodičia, študenti,   

            z dôvodu prípravy nových cestovných poriadkov je možné zasielať požiadavky a pripomienky na úpravu v súčasnosti platných cestovných poriadkov prímestskej autobusovej dopravy na území TTSK, do ktorých sa dopravca bude maximálne snažiť zapracovať nadväznosť na vlaky, zohľadniť časové posuny vlakov a zosúladiť prestupy v jednotlivých prestupových uzloch.

                 Platné cestovné poriadky sú zverejnené na internetových stránkach dopravcov zabezpečujúcich služby vo verejnom záujme v jednotlivých regiónoch územia TTSK.

                                                 

            Vaše požiadavky aj s odôvodnením zasielajte do 20.09.2023 na mailovú adresu školy:   gymhc@zupa-tt.sk

             

            Ďakujeme za spoluprácu.

        • Študuj rok v USA so štipendiom vo vrecku – prihlasovanie na FLEX program je znovu otvorené!
          • Študuj rok v USA so štipendiom vo vrecku – prihlasovanie na FLEX program je znovu otvorené!

          • FLEX je ročný štipendijný program financovaný Ministerstvom zahraničných vecí Spojených štátov, ktorý ponúka slovenským stredoškolákom jedinečnú príležitosť študovať v USA a vyskúšať si život v americkej hostiteľskej rodine. Program je zameraný na zlepšenie vzájomného porozumenia medzi USA a Slovenskom a ponúka študentom neopakovateľnú skúsenosť, ktorá ich môže posunúť vpred ako v osobnostnom, tak aj profesionálnom rozvoji.

             

            Deadline na prihlasovanie: 28.9.2023

            Viac informácií nájdete na: https://slovakia.americancouncils.org/

                                                          1.FLEX_Slovakia_flyer_2324.pdf

             

          • SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Dňa 4.septembra 2023 o 8.30 h sa uskutoční slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 pred budovou školy. 

            Po slávnostnom otvorení sa študenti prvých ročníkov spolu so svojimi triednymi vyučujúcimi presunú do tried.

             

            Tešíme sa na Vás.

        • KRÁSNE PRÁZDNINY
          • KRÁSNE PRÁZDNINY

          • Vedenie Gymnázia Ivana Kupca praje v zdraví prežité letné dovolenky, príjemný oddych a relaxáciu.

             

            Stránkové dni počas letných prázdnin:

             

            Pondelok        9.00 h - 12.00 h

            Streda            9.00 h - 12.00 h

            po telefonickom dohovore  033/7320946

                                                       033/7320810

             

            Uprednostňujeme mailovú komunikáciu: gymhc@zupa-tt.sk

        • Dobrodružné expedície Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu
          • Dobrodružné expedície Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu

          • V mesiacoch máj a jún 2023 si 32 našich študentov, 19 účastníkov  bronzovej, 11 účastníkov striebornej a 2 účastníci zlatej úrovne DofE, plánovalo a realizovalo cvičné a kvalifikačné expedície v tomto rozvojovom programe pre mladých ľudí, ktorých cieľom je poskytnúť dofákom jedinečný a náročný zážitok, vyžadujúci odhodlanie, vytrvalosť, značné fyzické úsilie a efektívnu tímovú spoluprácu.

            Vo svojich maximálne 7-členných tímoch absolvovali bronzoví dofáci cvičné expedície v termínoch 19.-20.5.2023 a 31.5. -1.6.2023 na trase Havran - Horné Otrokovce a  strieborní v termíne 11.-12.6.2023 na trase Topoľčianske podhradie - Bezovec - Tematín - Topoľčianske podhradie, na ktorých si overovali svoje teoretické znalosti a získavali praktické skúsenosti v situáciách, ktoré vyžadovali prekonávanie náročného terénu, navigáciu v neznámom, turisticky neoznačenom prostredí, vysporiadanie sa s dočasným nepohodlím, potrebu vyhýbať sa predpokladaným ťažkostiam aj riešiť rôzne nepredpokladané problémy a to všetko bez použitia techniky a ostatných civilizačných vymožeností.

            Náročnejšie 2-dňové a 3-dňové  kvalifikačné expedície sa konali v termíne  14.-16.6.2023 na trase Nitrianska Blatnica - Rotunda sv. Jurka - Marhát - Nová Lehota Dolina - Úhrad - Topoľčianske podhradie - Duchonka - Kulháň – Zlatníky.

            Následne dňa 29.6.2023 dofáci z tried kvarta, 1.B, 1.A, sexta, 2.B, 3.B, 4.B a 3.A na spoločnom stretnutí sumarizovali a hodnotili svoje expedície a zdieľali svoje skúsenosti naprieč tímami.

            Dominika, Grétka, Zdenko, Jakub, Daren, Tomáš, Tamarka, Adrika, Saška, Natálka, Lucka, Vaneska, Dominik, Samuel, Sebastián, Lucka, Karin, Ninka, Vaneska, Zuzka, Mia, Sofka, Sofka, Kristián, Michal, Andrejka, Kristínka, Leuška, Martinka, Lucka, Katka a Ezechiel - SME NA VÁS HRDÍ, ŽE STE OCHOTNÍ SA TAKTO PREKONÁVAŤ A NAVZÁJOM SI POMÁHAŤ.

             

            DRŽÍME PALCE PRI PLNENÍ ĎALŠÍCH VAŠICH DOFE CIEĽOV.

            Miestne centrum DofE pri GIK HC

             

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

          • Dňa 30. júna 2023 sme sa slávnostne rozlúčili so školským rokom 2022/2023. Po zaznení štátnej hymny sa k nám prihovoril poslanec TTSK Ing. Milan Domaracký, po ktorom zhodnotila ukončený  školský rok pani riaditeľka RNDr. Karin Minarovská. Úspešným študentom, ktorí počas roka dosahovali výborné výsledky či už vo vedomostných súťažiach, športových  súťažiach alebo vo vyučovacom procese, boli odovzdané vecné odmeny. Záverečné poďakovanie z úst pani riaditeľky zaznelo celému pedagogickému a nepedagogickému zboru za skvelú prácu.

            Všetkým prajeme leto plné zážitkov, oddychu a tešíme sa na nový školský rok 2023/2024.

          • ŠKOLA V PRÍRODE

          • V dňoch 12.6.-16.6.2023 absolvovali triedy príma a tercia spolu so svojimi triednymi učiteľkami Mgr. Michaelou Zvolenskou a Mgr. Máriou Andreánskou školu v prírode v prekrásnom prostredí kaštieľa Patrovec, ktorý sa nachádza neďaleko od obce Trenčianske Jastrabie. O tom, že žiaci ani na chvíľu nezaháľali, svedčia aj rozličné aktivity zamerané na prírodu, ekológiu a rozvíjanie vzťahov v kolektíve.

            Ak ste zvedaví, ako sa mali, pozrite si naše video.  

        • Výsledok hodnotenia školy v programe  Zelená škola
          • Výsledok hodnotenia školy v programe Zelená škola

          • Naša škola je zapojená do programu Zelená škola štvrté certifikačné obdobie. Počas školského roka sme plnili úlohy Environmentálneho akčného plánu v prioritnej téme Zeleň a ochrana prírody, v ktorej sme v júni 2022 získali diplom Na ceste k Zelenej škole.

            Po roku usilovnej práce sa 12. júna 2023 uskutočnilo záverečné hodnotenie našej školy. Hodnotiteľkami boli Mgr. Ivana Poláčková a Ing. Zuzana Gallayová, PhD. Hodnotiaca návšteva prebehla v príjemnej atmosfére. Hodnotiteľky si prezreli našu školu a školský areál, porozprávali sa s koordinátorkou programu, riaditeľkou školy, študentami kolégia aj mimo neho, členmi pedagogického zboru aj s pánom školníkom. V porovnaní s poslednou návštevou pozorovali významný posun v motivácii, prehľade, informovanosti kolégia ako aj v hlbšom osvojení si metodiky 7 krokov, ktoré je východiskom pre systematické zmeny ako aj väčšie začlenenie výučby vonku počas výučby rôznych predmetov.

            Na základe rozhodnutia Rady hodnotiteliek Zelenej školy z  24. júna 2023 sme úspešne ukončili naše certifikačné obdobie, splnili sme podmienky na udelenie titulu Zelená škola a získanie medzinárodného certifikátu s platnosťou do augusta 2025.

             

            Vypracovala: Mgr. Michaela Zvolenská

        • JAZYKOVÝ KVET
          • JAZYKOVÝ KVET

          • “Jazykový kvet”  je jazykovo-umelecká akreditovaná súťaž pre deti a mládež vo veku od 4 do 19 rokov

            v prednese, dramatizácii, poviedkovej tvorbe, hrách a veršoch v rôznych jazykoch. 

            Našu školu tento rok reprezentovala žiačka prímy Katarína Sučanská, ktorá sa prebojovala až do celoslovenského finále, kde získala 4.miesto.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

    • Kontakty

      • Gymnázium Ivana Kupca
      • sekretariát: 033/7320946, riaditeľka školy: 033/7320947, 0948 895 563, ekonomické oddelenie: 033/ 7320 810
      • Komenského 13 920 01 Hlohovec Slovakia
      • 000160164
      • 2021279282
      • Odhlasovanie z obedov je možné len elektronicky cez internet. vedúca jedálne: p. Kamendyová tel. č. 033/73 20 620
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje