• JAZYKOVÝ KVET
          • JAZYKOVÝ KVET

          • “Jazykový kvet”  je jazykovo-umelecká akreditovaná súťaž pre deti a mládež vo veku od 4 do 19 rokov

            v prednese, dramatizácii, poviedkovej tvorbe, hrách a veršoch v rôznych jazykoch. 

            Našu školu tento rok reprezentovala žiačka prímy Katarína Sučanská, ktorá sa prebojovala až do celoslovenského finále, kde získala 4.miesto.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

        • Aj Ty v IT
          • Aj Ty v IT

          • Občianske združenie Aj Ty v IT podporuje dievčatá a ženy v oblasti informačných technológií.  Tento školský rok sa do projektov Aj Ty v IT zapojilo 15 študentiek v kategórii Stredoškoláčky 15 - 19 rokov. DIevčatá postupne absolvovali webináre na témy: „Bezpečnosť na internete“, „Rozbalíme to na 0 a 1“ a „Grafický program Canva“. 

            Do projektu Security Girl realizovaného spoločnosťou Eset sa zapojila študentka Ema Čuláková. Hlavným cieľom projektu bolo sprostredkovať stredoškoláčkam vedomosti o kyberbezpečnosti. 

            Naše študentky si rozšírili vedomosti z informatiky a videli nové možnosti, ktoré IT ponúka pre štúdium a kariéru.

            Mgr. Ľubica Vančová

          • EXKURZIA VIEDEŇ

          • Dňa 22.6.2023  študenti prímy a sekundy navštívili  Erste Financial Life Park vo Viedni. FLiP je miesto pre inovatívne finančné vzdelávanie, ktoré podporuje know-how v oblasti peňazí a pomáha mladým ľuďom získať zručnosti  potrebné  na zodpovedné a nezávislé riadenie osobných finančných záležitostí. FLiP kombinuje vzdelávanie, zábavu a výzvu. Zároveň podporuje kritické myslenie, svoje názory si účastník vždy môže porovnať s realitou. Prehliadka od začiatku až do konca využíva najmodernejšiu techniku. Každý účastník dostane pri vstupe tablet, tzv. digitálnu peňaženku, ktorá ho sprevádza celou prehliadkou.

            Na exkurzii sme spojili príjemné s užitočným a popri získavaní nových poznatkov v oblasti   finančnej gramotnosti sme stihli navštíviť aj Haus des Meeres - jednu z troch viedenských zoologických záhrad, v ktorej študenti mohli vidieť austrálsky dobrodružný svet, 360-stupňovú žraločiu nádrž, atlantický tunel, príbojový útes, tropický dom, krokodílí park a ďalšie miesta poskytujúce fantastické zážitky so zvieratami ako napríklad žraloky, raje, korytnačky, sladkovodné ryby, krokodíly, hady, opice, vtáky a hmyz z celého sveta.

             

            Mgr. M. Zvolenská

        • ERASMUS+ projekt "Ecological fashion"
          • ERASMUS+ projekt "Ecological fashion"

          • V dňoch 15.5 – 26.5 2023 sa študentky 4.B triedy Martina Černá, Vanessa Hallová, Nina Mochňacká ako členky slovenského tímu so sprievodnou organizáciou ADEL Slovakia zúčastnili Erasmus+ projektu s názvom „Ecological fashion“, ktorý sa konal v tureckom prímorskom meste Gemlik.

            Prostredie bolo veľmi príjemné, vládla priateľská atmosféra a od začiatku bolo zjavné, že prístup hosťujúcich organizátorov z Turecka bude osobný a čestný, aj keď to bol ich prvý projekt.

            Názvom sa niesol aj celý program. Rozširovali sme svoje poznatky v oblasti „sustainable“ módy, učili sme sa formou zábavných aktivít, zúčastnili sme sa prednášok vyštudovaných odborníkov v danej téme, všetko s partiou mladých ľudí. Okrem účastníkov zo Slovenska sa tohto projektu zúčastnilo 30 ľudí z Talianska, Srbska a Turecka. Každá z krajín dostala určitý večer priestor sa odprezentovať v podobe kultúrnej noci. Pre nás je učiť sa o iných krajinách veľmi prínosné, tak isto ako aj intenzívne komunikovať 11 dní v anglickom jazyku s rovesníkmi z polovice Európy. Je to príležitosť, ktorú človek len tak bežne nedostane.

            Okrem toho sme navštívili najkrajšie mešity Turecka – vrátane Hagia Sofia v Istanbule, kde sme strávili spolu s našim slovenským tímom jednu noc. Videli sme, ako vyzerá typická turecká svadba počas Turkish cultural night, navštívili sme známe múzeá v 4. najväčšom meste Turecka Bursa, ochutnali sme tradičné turecké jedlá, a hlavne vytvorili nové, zmysluplné kamarátstva. Na záver by sme zhrnuli, že to bolo nádherných a poučných 11 dní plných smiechu, vzdelávania, spievania, nádherných a silných zážitkov. Všetkými desiatimi odporúčame využívať podobné príležitosti projektov Erasmus+.

            Ďakujeme organizácii ADEL a našej pani riaditeľke za možnosť zúčastniť sa tohto projektu, bolo to nezabudnuteľné.

             

            Martina Černá, Vanessa Hallová, Nina Mochňacká IV.B

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Riaditeľka školy v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) udeľuje dňa 27.06.2023 riaditeľské voľno pre žiakov školy okrem žiakov triedy 4.B z dôvodu konania maturitných skúšok zo slovenského jazyka a literatúry.

             

          • Projekt micro:bit Smart Home

          • Tento projekt realizovali v mesiacoch apríl-jún 2023 študenti Gymnázia Ivana Kupca v rámci  grantového programu Slovak Telekom. Projektový štáb pod vedením Mgr. Miroslavy Vavrovej si stanovil niekoľko cieľov:

            • Zúčastniť sa celoslovenskej súťaže ENTER programiáda.
            • Programovať na informatike Smart Home riešenia s micro:bitmi.
            • Organizovať pre žiakov základných škôl workshopy s micro:bitmi.

            A ako sa nám podarilo tieto ciele naplniť?

            ENTER programiáda 2023

            Do tejto prestížnej súťaže v programovaní micro:bitov, sme sa zapojili s dvomi súťažnými tímami. Tím mladších žiakov v zložení Šimon Görög, Maximilián Levčík, Klára Chromeková, Tomáš Lörinc a Matúš Görög naprojektoval inteligentný sud na dažďovú vodu a s týmto riešením sa umiestnil v celoslovenskej Top 5 vo svojej kategórii. Tím starších študentov v zložení Daniel Čirka, Markus Šuliman, Peter Fecko, Stanislav Nemec, Michal Fano vytvoril prototyp inteligentnej izby Smart Room s rôznymi  funkcionalitami.

            Micro:bity, Smart Home a vyučovanie informatiky

            Všetko, čo sme na hodinách informatiky vytvárali a programovali s micro:bitmi je zverejnené na našom IG účte Programovanie a robotika a YT kanáli Nebojme sa robotiky.

            Micro:bit Days

            Naši spolužiaci zo ZŠ Pribinova, Štefánikova, Kopernikova, Podzámska strávili u nás hodiny plné bádania a nadšenia z programovania micro:bitov. Veľmi sa im u nás páčilo, programovanie ich zaujalo a preto chceme v tejto aktivite pokračovať aj v ďalšom školskom roku.

        • Exkurzia Poľsko
          • Exkurzia Poľsko

          • V dňoch 20.6.-22.6.2023 sa triedy septima, 3.A a 3.B zúčastnili exkurzie v Poľsku. Prvý deň sme navštívili koncentračný tábor Auschwitz-Birkenau. V autentických priestoroch nám sprievodkyňa prerozprávala tragické príbehy obetí holokaustu. Ďalší deň sme absolvovali prehliadku soľnej bane vo Wieliczke, kde sme si prezreli rôzne sochy, ktoré vytvorili samotní baníci. Poobede nás čakala prehliadka historického centra Krakova a zámku Wawel. Posledný deň sme navštívili horské mesto Zakopane, kde sme sa vyviezli lanovkou na vrch Gubalowka a vychutnali si nádherný výhľad na poľskú časť Tatier. Spoločne aj s pani profesorkami sme si pobyt v Poľsku užili a priniesli mnoho zážitkov.

          • Python Cup

          • Dňa 19. apríla 2023 sa konal Python Cup - súťaž v programovaní v jazyku Python. Súťaž je určená najmä žiakom, ktorí majú záujem o programovanie v jazyku Python s využitím jeho grafických možností výhradne iba pomocou modulov turtle a tkinter.

            Do súťaže sa zapojilo 14 študentov z tried V. B, IV. A, septima a III. A.

            Najlepšie sa umiestnil Filip Husár zo septimy s percentilom 85,28 a umiestnením na 84. - 106. mieste v rámci celého Slovenska.

        • Slávnostné vyhodnotenie predmetových olympiád
          • Slávnostné vyhodnotenie predmetových olympiád

          • Dňa 13.6.2023 v Kine Úsmev  organizovalo CVČ Dúha slávnostné vyhodnotenie predmetových olympiád. Našu školu počas školského roka 2022/2023 reprezentovali študenti nižšieho stupňa osemročného gymnázia.

            V niektorých predmetových olympiádach mohli súťažiť aj žiaci prvého ročníka päťročného gymnázia.

            Účasť v predmetových olympiádach si vyžaduje veľké úsilie a istú dávku sebazaprenia, pretože študent obetuje najmä veľa svojho voľného času, ktorý by mohol stráviť s rovesníkmi. Preto takýmto študentom patrí obrovská vďaka za  ich námahu a najmä úspech v súťažiach. Rovnako je potrebné poďakovať vyučujúcim, ktorí žiakov na olympiády pripravujú.

            Vďaka 11 žiakom naša škola škola získala 17 pódiových umiestnení. V prepočte na počet žiakov je najúspešnejšou školou v okrese Hlohovec.

             

            Všetkým súťažiacim a ich vyučujúcim srdečne blahoželáme!

          • Exkurzia - JE Jaslovské Bohunice

          • Triedy septima a IV. B sa v piatok 16. júna 2023 zúčastnili exkurzie v jadrovej elektrárni v Jaslovských Bohuniciach.

            Na úvod si študenti vypočuli interaktívnu prednášku o energiách, elektrárňach na Slovensku, či ako fungujú jadrové elektrárne. Pozreli si 3D film o vyraďovaní JE A1. Nakoniec si prezreli a vyskúšali modely JE V1, reaktora VVER 440, elektrotechnické experimentálne pokusy a ďalšie zaujímavé exponáty. To všetko bolo priebežne dopĺňané odborným výkladom pracovníkov JAVYSu. Študenti sa dozvedeli tiež najnovšie informácie o súčasnej situácii na Slovensku a o pripravovaných projektoch v tejto oblasti.

            Ďakujeme za veľmi dobre pripravenú a vedenú exkurziu pánovi R. Prítrskému.

        • Oddychová zóna GIK
          • Oddychová zóna GIK

          • Pre priaznivý psychický vývin žiakov je veľmi dôležitá atmosféra a najmä priestory školy, v ktorých študenti trávia čas. Veľký dôraz sa kladie na prítomnosť oddychových zón, ktoré sú centrom školskej komunity, stretávania žiakov, miestami komunikácie a interakcie medzi žiakmi aj učiteľmi. Cieľom projektu je vytvorenie ďalších oddychových zón s miestami na sedenie či už v interiéri, alebo exteriéri školy.

             

            Aj Vy svojim hlasom môžete pomôcť k vytvorerniu krajšieho prostredia. Viac na gestopremesto

        • 100. odber krvi
          • 100. odber krvi

          • Darovanie krvi je skutočným darom života, ktorý zdravý jedinec môže poskytnúť.                                  

            Je to veľmi prospešný, bezpečný a humánny krok.                                                               

            Jeden odber krvi môže zachrániť až tri ľudské životy.

            • Krv je nevyhnutná k životu.
            • Krv sa nedá ničím nahradiť.
            • Krv sa dá získať len darovaním.
            • Každé dve sekundy niekto potrebuje krv.

            https://www.ntssr.sk/web/o_darovani_krvi/preco_darovat_krv

             

            V stredu 7. 6. 2023 sa v Hlohovci uskutočnil 100. odber krvi organizovaný trnavskou NTS a my sme boli toho súčasťou. 14 študentov nášho gymnázia z tried

            SPT –  Nikola Černá,  Adela Pauková, Leo Kurinec, Maxmilián Macháček                                   

            3.A –  Kristína Farkašová, Ester Krč-Konečná, Lea Kobidová, Katarína Lopuchová,   Ezéchiel Guillaume,   

                      Lukáš Náhlik,                                         

            4.A -   Ľudmila Zámečníková, Viktória Kočišová, 

            4.B -   David Vachan, Jakub Voltmann

             

            sa rozhodlo poskytnúť túto životodarnú tekutinu a prispieť tak k možnej záchrane života v prípade potreby. Naši študenti prejavili ochotu nezištne pomôcť aj neznámym ľuďom, za čo sme na nich patrične hrdí.

             

        • Európsky certifikát kvality pre náš medzinárodný eTwinning projekt
          • Európsky certifikát kvality pre náš medzinárodný eTwinning projekt

          • Dňa 9.6.2023 získal náš dvojročný medzinárodný eTwinning projekt „HTTPS – Handy Tools Teaching Peer Support“, ktorého ústredným pojmom bola „Connectedness“ = „Prepojenosť“ a na ktorom sme spolupracovali s partnermi z Litvy, Poľska a Turecka, prestížny Európsky certifikát kvality.

            Toto ocenenie udeľuje Centrálna podporná služba v Bruseli (CSS) tým eTwinning projektom, ktoré získali aspoň 2 národné certifikáty kvality, nominovala ich národná podporná organizácia a splnili európske  kritériá v oblastiach medzinárodnej kooperácie, použitia IKT, pedagogického prístupu a integrácie do kurikula s najvyšším hodnotením spomedzi všetkých projektov a predstavujú príklady úspešnej európskej spolupráce. 

            Gratulujeme všetkým zapojeným študentom a želáme veľa podobných úspechov aj v budúcnosti.

            Viac o projekte na:

            https://gymhc.edupage.org/a/e-twinning?eqa=dGV4dD10ZXh0L3RleHQ3NyZzdWJwYWdlPTI%3D

             

        • Hodnotiaca návšteva Zelenej školy
          • Hodnotiaca návšteva Zelenej školy

          • Naše snaženie o titul Zelenej školy je v cieľovej rovinke. Už v pondelok 12.6.2023 k nám na školu zavíta hodnotiaca komisia.

            Tá posúdi, či sa nám podarilo splniť podmienky na získanie vlajky a certifikátu Zelenej školy.

            Poďme si teda pripomenúť naše spoločné, celoškolské aktivity, ktoré sme realizovali počas trvania programu na našej škole.

             

            Čo sme všetko robili:

             

            Absolvovali sme rôzne environmentálne prednášky (Život bez odpadu a plytvania, Planet lover)

            Snažili sme sa zvýšiť  možnosti realizácie vyučovania a vzdelávania v exteriéri školy

            Vysadili sme  kvety  do jedálne

            Čistenie studničky – odstraňovanie nelegálnych skládok

            Počas dňa zábavy sme si užili deň so Zelenou školou

            Starali sme sa o záhony v parku pri františkánskom kostole a v areáli školy

            Snažili sme sa svoje vedomosti o ochrane životného prostredia odovzdávať mladším

            Osadili sme na školskom dvore hmyzí hotel

            Spoznávali sme flóru a faunu Považského Inovca

             

            Tak držme si palce, nech všetko dobre dopadne!!!

        • Archimediáda
          • Archimediáda

          • CVČ Dúha organizovalo dňa 22.5.2023 fyzikálnu olympiádu kategórie G Archimediádu.

            Našu školu reprezentovalo 9 žiakov zo sekundy.

            Lenka Miklovičová sa umiestnila na  3.mieste, Petra Černá na 6.mieste a Mária Peružeková obsadila 7.miesto.

            Všetky dievčatá boli úspešné riešiteľky.

            Blahoželáme  a ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu školy.

        • Fyzikálna olympiáda
          • Fyzikálna olympiáda

          • CVČ Dúha organizovalo dňa 15.3.2023 Okresné kolo fyzikálnej olympiády kategórie F. Našu školu reprezentovali 3 žiaci z tercie. Šimon Gorog získal 3.miesto.

            Všetkým súťažiacim blahoželáme.

        • Úspechy v chemickej olympiáde
          • Úspechy v chemickej olympiáde

          • Dňa 27.4.2023 sa v Trnave konalo Krajské kolo chemickej olympiády kategórie D.

            Z okresného kola do krajského kola postúpili 2 naši žiaci. V silnej konkurencii 39 súťažiacich boli obaja úspešní riešitelia.

            Medzi o rok staršími žiakmi Daniel Minarovsky (tercia) obsadil krásne 10.miesto, Zdenko Lekár (kvarta) 13.miesto.

             

            Dňa 18.5.2023 sa v Trnave konalo Krajské kolo chemickej olympiády kategórie C. Našu školu reprezentovalo 5 študentov prvého ročníka. Samuel Koči z 1.A. triedy sa stal úspešným riešiteľom.

             

            Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme.

             

        • DIGITÁLNI ŠAMPIÓNI
          • DIGITÁLNI ŠAMPIÓNI

          • Vážení rodičia, milí študenti!

            Pomôžte, prosím, nášmu tímu MICROBOTS v súťaži ENTER a zahlasujte na digitalnisampioni.

            Hlasujte v súťaži o pravého digitálneho šampióna a hrajte o atraktívne ceny.


            Za každý hlas ďakujeme.

    • Kontakty

      • Gymnázium Ivana Kupca
      • sekretariát: 033/7320946, riaditeľka školy: 033/7320947, 0948 895 563, ekonomické oddelenie: 033/ 7320 810
      • Komenského 13 920 01 Hlohovec Slovakia
      • 000160164
      • 2021279282
      • Odhlasovanie z obedov je možné len elektronicky cez internet. vedúca jedálne: p. Kamendyová tel. č. 033/73 20 620
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje